FortiVit Ultra C  To czysta postać witaminy C w proszku, często niedoceniana przez hodowców. Jednak stosowana w odpowiedniej dawce bardzo skutecznie zwiększa odporność organizmy zarówno na infekcje jak i na stres w tym również stres cieplny. Podawana razem z aspiryną potrafi wyleczyć stado z przeziębienia bez okresu karencji. Będzie ona idealnym połączeniem z FortiVit E+Se w zaburzeniach odporności, upałach oraz w rosnących upadkach z powodu zawałów czy skazy wysiękowej. Witamina C poprawia nieśność i wpływa na jakość skorupy jaj.

Działanie:

Witamina C – Ułatwia asymilację żelaza, utrzymuje prawidłowy stan tkanki łącznej, jest niezbędna w syntezie kolagenu, wzmacnia odporność organizmu na infekcje, wpływa na poziom limfocytów i tworzenie immunoglobulin, uczestniczy w syntezie interferonu zwalczającego zakażenia wirusowe. Podawanie witaminy C poprawia stan zdrowia i kondycję zwierząt, u prosiąt poprawia przyrost masy ciała, powstawanie hemoglobiny oraz łagodzi przebieg biegunki. U drobiu stosowanie kwasu askorbinowego łagodzi stres cieplny, zwiększa nieśność, twardość skorupek jaj i odporność na zakażenia.

Wskazania:

Uzupełnienie dziennego zapotrzebowania w diecie, niedokrwistość, stany krwotoczne i pokrwotoczne, choroby na tle zakażeń bakteryjnych i wirusowych, choroby pasożytnicze, biegunki, zatrucia, stany zapalne i krwawienia z przewodu pokarmowego, procesygojenia się ran, zabiegi chirurgiczne, złamania, okresy rekonwalescencji.W stanach przegrzania i niedogrzania organizmu oraz w okresie szczepień profilaktycznych.

Dawkowanie: podawać przez okres od 3 do 5 dni do picia lub paszy.
drób: 1kg na 2 000 – 6 000 litrów wody do picia,
świnie, owce, kozy: 2-3 g na zwierzę,
krowy, konie: 3-6 g na zwierzę.
norki: 0,25 do 0,5 kg na tonę karmy.

  Skład i cena – kliknij tutaj